Home Digitalni život Vrste materijala koji se koristi za izradu predmeta za praćenje

Vrste materijala koji se koristi za izradu predmeta za praćenje

1496 11/04/2023

Mnogo toga nam pada na pamet kada razmatramo sat. Komplikacije, karakteristike i stilovi su među glavnim faktorima o kojima ljudi razmišljaju. Međutim, od suštinskog je značaja da znate od čega je sam sat napravljen. U današnje vreme, proizvođači satova na svim nivoima nisu štedeli napore da se odvoje od konkurenata puštanjem raznih satova sa različitim materijalima za predmete. Stoga smo razmaženi zbog izbora u vezi materijala za predmete sa satom. Sada, hajde da zaronimo u ovaj vodič za uobičajene materijale koji idu u izradu visokokvalitetnih satova. Više informacija o svakom materijalu možete pronaći u nastavku.

Vrste materijala koji se koristi za izradu predmeta za praćenje

Različiti materijali predmeta za praćenje


Ako čitate ovaj članak, verovatno ste već razvili ljubav prema satovima. Ali treba da znate da postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine sata. U nastavku smo se pokvarili i objasnili razne materijale predmeta za satove kako biste prilikom kupovine vremenskog okvira mogli da donesete mudru odluku.


Nerđajući čelik


Ako tražite sat, verovatno ćete videti gomilu čeličnih modela, jer je nerđajući čelik najspremniji metal koji se koristi u slučajevima sa satovima. Prema čistoći postoji više vrsta nerđajućeg čelika, dok je 316L nerđajući čelik trenutno najčešći. Ova aloja na bazi gvožđa čini nerđajući čelik otpornim na koroziju i toplotu, tako da slučaj neće zaratiti čak i kada je izložen visokim temperaturama. Pored toga, jedan veliki razlog njegove popularnosti je trajnost, pa na ovaj vid sata ne utiče lako vlaga ili znoj. Pored toga, satovi napravljeni od nerđajućeg čelika nude visok kvalitet po pristupačnoj ceni. Ovaj izdržljiv i dugo trajan materijal je izbor za većinu ljudi.


Titanijuma


Poznat po svojoj robustnosti, titanijum je odličan materijal za sat, naročito u alatnim satovima. Titanijum je teško nosiv i izdržljiv materijal. Zbog svoje inertne hemijske prirode, hipoalergijalna je i idealna za pravljenje satova. Snaga njegovog materijala može da teži udaru na pad i takođe je lakša od nerđajućeg čelika pošto je titanijum manje gust od nerđajućeg čelika. Titanijum možda nema smisla na papiru, ali jednom na zglobu, ne postoji reč koja bi izrazila vaše osećanje. Međutim, jedina moguća loša strana je to što titanijum ima dosadan sivi izgled koji nekome smatra manje privlačnim.


Vrste materijala koji se koristi za izradu predmeta za praćenje

Aluminijum


Aluminijum se nekada retko koristio za kućište sa satovima jer nije čvrst kao čelik i lako se može oštetiti. Naprotiv, aluminijum deluje savršeno za pravljenje satova sa prednostima otpora koroziji, ima visoku refleksivnost prema određenim elektromagnetnim talasima i lagan je. Pored toga, aluminijum je toliko svestran da se razne napredne tehnike, kao što su šmirglanje i poliranje, mogu lako primeniti. Sintetički aluminijum kao crni grafitni aluminijum je korišćen kao materijal za kućište sata za pametni sat d. Sa toliko zasluga koje mogu da ponude, sve više proizvođača će gledati na aluminijum kao na podrazumevani izbor za slučajeve sa satovima.


Keramičke


Keramika je materijal koji nije ni metal ni polimer. To je razumno nov materijal u industriji osmatraиa. Lakša u težini od najčešće korišćenih metala, keramika se može obojiti na razne načine kako bi se postigla lična estetika koja je nemoguća uz tradicionalne metalik aloje. Ovaj materijal je udoban za nošenje, i rasprostranjen izbor za luksuzne satove zbog svog izdržljivog sjaja. Međutim, nije otporan kao čelik, pa morate biti veoma oprezni kada nosite keramičke vremenske okvire.


Rezime


Materijal je osnova satova i igra suštinsku ulogu u izgledu i funkciji svakog vremenskog okvira. Navikli smo da vidimo neke veoma impresivne materijale na zglobovima. Materijal diktira trajnost, stil i udobnost. Najčešći materijal za predmete sa satom je nerđajući čelik. Međutim, zlato, keramika, titanijum i drugi takođe sve više uživaju u svom hajduku. Neki materijali su dragoceniji od drugih, zato se potrudite da napravite pravi izbor pre plaćanja.Latest: Gedžeti koje su potrebne svakom studentu u 2022.
Next: It's Time to Install a Solar Panel Generator
Popular Articles/span>
Back to top