Home Digitalni život Razumevanje više o pametnim satovima kao fitnes alatki

Razumevanje više o pametnim satovima kao fitnes alatki

1578 11/04/2023

Ove 2022. ne bi trebalo da se usuđujemo da ignorišemo lični velnes. Previše smo samouvereni da će vakcina na kraju rešiti naše zdravstvene probleme i da aktuelna epidemija neće biti moguća. Još uvek smo zaduženi za održavanje našeg zdravlja. Hvala Bogu na pametnim satovima, koji nas drћe po planu. Uređaji funkcionišu korišćenjem brojnih fundamentalnih, univerzalnih bioloških i hemijskih ideja. Naveli smo suštinske informacije koje se tiču ovog moćnog zdravlja kojeg bi trebalo da budete svesni.

Razumevanje više o pametnim satovima kao fitnes alatki  

 

 

Pametni satovi kao uređaj za praćenje fitnesa


Zeleno svetlo


Možda niste svesni toga, ali svaki pametni sat ima zeleno svetlo. Šta tačno radi? Ova komponenta procenjuje otkucaje srca iz zgloba. Budući da se crveno-zeleno suprotstavljaju jedna drugoj na točku boje, spektroskopija otkriva da krv upija zeleno svetlo. Optički senzor koji može da prepozna reflektovano svetlo nalazi se na zadnjoj deo pametnog sata. Primarna razlika između spektrometra i pametnih satova je plasman izvora svetlosti i detektora na suprotstavljenim stranama u spektrometrima. Zbog oslanjanja detektora isključivo na količinu svetlosti koja se reflektuje iz cilja, dizajn pametnih satova možda nije tačan kao spektrometri, ali i dalje može da radi.


Kako funkcioniše svetlo?


 

Razumevanje više o pametnim satovima kao fitnes alatki

Fotopletismografija je termin za upotrebu svetlosti za merenje otkucaja srca. Instrument detektuje promenu koncentracije crvenih krvnih zrnaca dok se krvni sudovi protežu i konstituiraju; kako se krvni sudovi protežu, oni apsorbuju više zelenog svetla, dok dok se stežu, apsorbuju manje zelenog svetla. Softverski algoritam konvertuje promene intenziteta svetlosti merene detektorom od reflektovane svetlosti u vašu brzinu pulsa. Ovu tehnologiju možete koristiti na isti način kao i huawei watch d funkciju krvnog pritiska. Pored toga, najnoviji hardver i softver koriste sofisticirane algoritme za praćenje podataka o pulsnoj brzini i identifikovanje problema kao što je atrijalna fibrilacija, često poznata kao nepravilni otkucaji srca.


Bolja tehnologija baterije


Problem sa pametnim satovima je što se stalno razvija nova tehnologija baterije, što omogućava više senzora i veću nosivu preciznost. Naučna polja baterije i materijala rade na fascinantnim stvarima koje će promeniti ovu tehnologiju. Baterije predstojeće generacije su daleko efikasnije i omogućiće mnogo lepše praćenje. Fantastično je što neki od njihovih pametnih satova i fitnes tragača mogu da rade osnovne minimalne poslove do dva dana. Pored toga, do 2023. godine, trajanje baterije će se verovatno povećati, što će omogućiti ovim stavkama da duže traju tokom spoljnih aktivnosti.


Pulsna oksimetrija


Takođe moramo da razumemo kako funkcioniše pulsna oksimetrija svakog trenutnog pametnog sata. Ovim tempom, ova oprema pomaže medicinskim stručnjacima da bolje razumeju zasićenost kiseonikom. Funkcija SPO2 takođe podrazumeva nošenje vremenskog okvira na zglobu. Zatim, gura svetlost kroz vašu kožu u detektor i brzo analizira vašu krv. Zbog epidemije COVID-19 trenutno je prilično korisna. Alatka za praćenje vam takođe može pomoći da utvrdite da li imate tiho hipoksično stanje koje karakteriše abnormalno nizak nivo kiseonika u organizmu bez ikakvih spoljašnjih indikatora respiratornih problema. Dobro je što imamo ovo korisno zdravstveno sredstvo, zahvaljujući čudima nauke i tehnologije.


Budućnost obećava


Pametni satovi, takođe fitnes nosivi, napredovali su daleko iznad svojih početnih mogućnosti praćenja otkucaja srca u preciznom trenutku. Softverski algoritmi su značajno unapređeni kako bi analizirali sve podatke koje nosivost meri, pored novih senzora i tehnologija baterije za praćenje zdravstvenih parametara. Nosiva tehnologija bi jednog dana mogla da igra ključnu ulogu u ranoj dijagnozi zdravstvenih problema jer se tačnost konstantno povećava. Nadamo se da ćete u potpunosti koristiti ovaj uređaj i ostvariti njegov potencijal.


Latest: Life Changing Benefits of a Smart Watch
Next: Gedžeti koje su potrebne svakom studentu u 2022.
Popular Articles/span>
Back to top