Home Digitalni život Koji tip kablova za punjenje telefona mi je potreban?

Koji tip kablova za punjenje telefona mi je potreban?

1077 11/04/2023

Mobilni telefoni danas postaju sveprisutni, a nemoguće je zamisliti naš život bez pametnih telefona. Sa sve većim razvojem pametnih telefona, kablovi za punjenje postaju raznovrsniji. U skladu sa tim prodato je bezbroj brojeva i vrsta kablova za punjenje mobilnih telefona. Pošto se kabl punjača često koristi, potreban vam je visokokvalitetni proizvod. Ako ste stalno zbunjeni koji tip punjača za telefon vam je potreban, nastavite da čitate. Ovaj kratak i pri ruci vodič naučiće vas svemu što treba da znate o različitim vrstama kablova.

Koji tip kablova za punjenje telefona mi je potreban?  

Različiti tipovi kablova za punjenje mobilnih telefona


Postoji više različitih kablova, od kojih svaki ima razne prednosti i koristi se za različite zadatke. Neke su duže, dok druge imaju više konektora, što vam omogućava da punite različite uređaje istim kablom. U nastavku pročitajte odeljke da biste videli i saznali više o različitim vrstama kablova za punjenje.


Mini-USB punjač


Kada su pametni telefoni prvi put objavljeni, Mini-USB konektor za proizvođače bio je USB kablovski konektor. Ovaj tip punjača je nešto viši od većine modernih standarda punjenja i omogućava povezivanje manjih uređaja. Nažalost, Mini-USB punjači su sada nestali sa polja elektronike. Ali naći ćete ga na starijim modelima više gadžeta, kao što su kamere i upravljači za igru.


Mikro-USB kablovi


Micro USB je prenosna verzija USB 2.0 standarda. U jednom trenutku, Micro -USB kabl je bio industrijski standard, ali je izgubio određenu popularnost sa pojavom USB-C. Međutim, možda ćete i dalje nalaziti mikro-USB portove na određenim dodacima kao što su Bluetooth zvučnici, slušalice, MP3 plejeri i još mnogo toga. Pravougaoni je, sa kosim gornjim uglovima, što znači da postoji samo jedan način da ga priključite. Možete da upropastite kabl ili uređaj ako je umetnut naopačke ili unazad.


USB tip A


USB Type-A je jedan od najpoznatijih i najšire korišćenih tipova konektora. Pravougaoni je, sa donjim delom koji se sastoji od pin konektora. Možete da povežete pametne telefone, fotoaparate, tastature i još mnogo toga da biste preneli podatke ili priključili se na zidne punjače da biste punili ove gadžete portom Type-A. Morate se uveriti da je kabl ispravno umetnut da ne biste oštetili kabl ili uređaj.


USB tip B


USB Type-B port je najskladniji od svih USB portova, sa uglom na dva susedna ugla. Ima tendenciju da se predstavlja na velikim perifernim uređajima kao što su štampači, skeneri i spoljni uređaji za skladištenje. Ovi kablovi imaju karakterističan kvadratni oblik sa kosim uglovima. Međutim, možda ćete i dalje pronaći USB Type-B port na nekim uređajima, ali on postaje redak kako se veličina uređaja smanjuje.


Koji tip kablova za punjenje telefona mi je potreban?  

USB tip C


USB Type-C obično skraćuje Type-C, najnoviju generaciju kabla za punjenje. To je zato što ima znatne prednosti u odnosu na druge tipove. Type-C odlikuje brza brzina prenosa i veliki protok energije, što omogućava brže punjenje telefona. Sa praktičnije strane, obe strane porta za punjenje su ravne i mogu se priključiti pozitivnim i negativnim umetanjem. Zbog toga ne postoji opasnost od oštećenja uređaja nepravilnim umetanjem kabla. Trenutno je USB Type-C konektor za punjač koji će proizvođači požuriti da uključe na svoje uređaje. Mnogi brendovi, kao što je Huawei itd., čine Type-C njihovim podrazumevanim tipom punjača za telefon. Ako želite da imate Type-C pametni telefon u Maleziji, možete izabrati Huawei Mate 50 koji takođe ima brzo punjenje. A sada je huawei mate 50 cena u Maleziji pristupačna za većinu ljudi. Možeš odmah da ga dobiješ bez žaljenja!


Završne misli


Iznad su neki od uobičajenih punjača za mobilne telefone koji su danas dostupni na tržištu. Kada birate kabl, razmotrite stvarne potrebe da izaberete proizvod koji ispunjava vaša očekivanja. Kablovi utiču na to koliko brzo će baterija biti potpuno napunjena. Pravi kabl za pametni telefon je od suštinskog značaja za bezbedan i brz ukus punjenja. Tehnički govoreći, dvostruki najlon kablovi su mnogo otporniji i hteće duže, čak i ako su možda pričiji. Međutim, odlučivanje za prave, visokokvalitetne kablove za punjenje biće jednovremena investicija. Latest: So sparen Sie Geld bei der Installation von Küche und Bad
Next: Life Changing Benefits of a Smart Watch
Popular Articles/span>
Back to top